Speltakken – Scouting Borculo

Speltakken

Bevers

Wie: Jongens en meisjes in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar
Wanneer: Zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur
Teamleider: Lisa de Groot
Contact: bevers@cycloongroep.nl

De bevers gaan buiten spelen! Tijdens de opkomst maken we gebruik van het mooie terrein rondom de gebouwen. We doen een speurtocht door het bos, maken vuur in de kampvuurkuil, spelen spelletjes op het veld, koken ons eigen eten of knutselen in een thema. Elke week gaan de bevers op een leerzame reis vol fantasie en plezier. Ze maken spelenderwijs kennis met de verschillende scoutingtechnieken zoals knopen, vuur maken en routetechnieken.


Welpen

Wie: Jongens en meisjes in de leeftijd van 7 t/m 10 jaar
Wanneer: Zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur
Teamleider: Sebastiaan Lans
Contact: welpen@cycloongroep.nl

De jongste welpen maken spelenderwijs kennis met de verschillende Scouting technieken zoals knopen, vuur maken of een tocht lopen met eenvoudige routetechnieken zoals een kompas of een kruispuntenroute. Daarnaast is er om ons clubhuis heel veel ruimte in het bos om samen spelletjes en activiteiten te doen. De oudere Welpen zijn al aardig zelfstandig en kennen de basis scouting technieken al. Daarom krijgen zij extra uitdagingen in de Scouting technieken zoals het gebruiken van een GPS, kaartlezen of een oleaat. Ook kunnen zij met verschillende knopen een klein object maken van hout en hout zoals een kampkeuken. Bij de oudere Welpen ligt de nadruk op uitdaging bieden en jou voorbereiden op de Scouts.


Scouts

Wie: Jongens en meiden in de leeftijd van 11 t/m 14 jaar
Wanneer: Zaterdagmorgen van 09.30 uur tot 11.30 uur
Teamleider: Marco Versluys
Contact: scouts@cycloongroep.nl

Welkom bij de Scouts, de perfecte plek voor jongeren van 11 tot en met 14 jaar om nieuwe vrienden te maken, avonturen te beleven en te leren samenwerken.
Bij de Scouts werk je in een patrouille, een groep van 6 tot 8 scouts. Samen met je patrouille leer je de fijne kneepjes van het scoutingleven, zoals koken op een houtvuur, het bouwen van een shelter en het navigeren met een kaart en kompas. Dit alles onder begeleiding van onze ervaren leiders die je helpen groeien en je laten kennismaken met allerlei nieuwe vaardigheden.
Maar de Scouts draait niet alleen om het aanleren van nieuwe vaardigheden. Het is ook een plek waar je veel leuke en uitdagende activiteiten kunt doen. Wat dacht je van een hike door het bos, een gezellig kampvuur of een spannend nachtspel met de hele groep?
In de zomervakantie gaan de Scouts op zomerkamp, dit is het hoogtepunt van ons scoutingjaar. Lekker primitief kamperen op een mooie locatie in Nederland (of misschien zelfs net over de grens) waarbij natuurlijk ook weer veel leuke activiteiten worden georganiseerd.


Explorers

Wie: Jongens en meiden in de leeftijd van 15 t/m 17 jaar
Wanneer: Vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur
Teamleider: Marieke Ebbekink - Pot
Contact: explorers@cycloongroep.nl

Jongeren van 15 t/m 17 jaar worden bij Scouting explorers genoemd. Explorers organiseren hun eigen opkomsten en kampen. Ze gaan op kamp naar het binnen- en buitenland, ook dit organiseren ze (met ondersteuning van de begeleiding) zelf.


Pioniers

Wie: Jongens en meiden in de leeftijd van 18 t/m 22 jaar
Wanneer: 1 keer in de twee weken op vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur
Contact: pioniers@cycloongroep.nl

Jongeren tussen de 18 en 22 jaar zijn Pioniers. Pioniers hebben een duidelijke eigen inbreng en zijn zeer zelfstandig. Zij organiseren hun eigen kampen en activiteiten en hebben de mogelijkheid door te groeien naar vrijwilliger. Tijdens de opkomsten worden er uitdagende dingen gedaan zoals een hottub bouwen of vlotvaren, en er zitten ook opkomsten tussen zoals primitief koken op vuur, een cocktailworkshop, of een karaokeopkomst.