Speltakken – Scouting Borculo

Speltakken

Bevers:

Wie: Jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot 7 jaar
Wanneer: Zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur
Teamleider: Arjan Willems
Contact: bevers@cycloongroep.nl

Bevers leren iedere week iets nieuws door het doen van uitdagende activiteiten. De ene week is dat koken, de volgende keer maken de bevers een fantasiewereldreis en de opkomst erna leren ze alles over dieren. En dat alles gebeurt spelenderwijs en met heel veel plezier.

Welpen:

Wie: Jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 12 jaar
Wanneer: Zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur
Teamleider: Sebastiaan Lans
Contact: welpenjong@cycloongroep.nl

De jongste welpen maken spelenderwijs kennis met de verschillende Scouting technieken zoals knopen, vuur maken of een tocht lopen met eenvoudige routetechnieken zoals een kompas of een kruispuntenroute. Daarnaast is er om ons clubhuis heel veel ruimte in het bos om samen spelletjes en activiteiten te doen. De oudere Welpen zijn al aardig zelfstandig en kennen de basis scouting technieken al. Daarom krijgen zij extra uitdagingen in de Scouting technieken zoals het gebruiken van een GPS, kaartlezen of een oleaat. Ook kunnen zij met verschillende knopen een klein object maken van hout en hout zoals een kampkeuken. Bij de oudere Welpen ligt de nadruk op uitdaging bieden en jou voorbereiden op de Scouts.

Scouts

Wie: Jongens en meiden in de leeftijd van 12 tot 15 jaar
Wanneer: Zaterdagmorgen van 09.30 uur tot 11.30 uur
Teamleider: Marco Versluys
Contact: scouts@cycloongroep.nl

Leden van Scouting die 12 tot 15 jaar oud zijn, heten scouts. Ze gaan zeilen, koken tijdens het zomerkamp op hun eigen kampvuur, en ontdekken de wereld om zich heen. Scouts leren samenwerken en krijgen een grote mate van zelfstandigheid.

Explorers

Wie: Jongens en meiden in de leeftijd van 15 tot 18 jaar
Wanneer: Vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur
Teamleider: Marieke Ebbekink - Pot
Contact: explorers@cycloongroep.nl

Jongeren van 15 tot 18 jaar worden bij Scouting explorers genoemd. Explorers organiseren hun eigen opkomsten en kampen. Ze gaan op kamp naar het binnen- en buitenland, ook dit organiseren ze (met ondersteuning van de begeleiding) zelf.

Pioniers

Wie: Jongens en meiden in de leeftijd van 18 tot 23 jaar
Wanneer: 1 keer in de twee weken op vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur
Contact: pioniers@cycloongroep.nl

Jongeren tussen de 18 en 23 jaar zijn Pioniers. Pioniers hebben een duidelijke eigen inbreng en zijn zeer zelfstandig. Zij organiseren hun eigen kampen en activiteiten en hebben de mogelijkheid door te groeien naar vrijwilliger.