Laat je uitdagen! Scouting Borculo

A+ A A-

spreekbeurt

spreekbeurt over scouting
Moet jij binnenkort op school een spreekbeurt houden, en wil jij aan jouw klasgenootjes vertellen hoe uitdagend Scouting is? Hou dan jouw spreekbeurt over Scouting! Tijdens jouw spreekbeurt kun je vertellen en ook laten zien wat je allemaal doet op Scouting, foto’s laten zien of misschien heb je zelf of met wat hulp van jouw ouders een flitsende PowerPoint presentatie of een filmpje gemaakt.

spreekbeurtkoffer

Om jou te helpen bij je spreekbeurt hebben wij een spreekbeurt koffer gemaakt waar verschillende dingen in zitten die je kan gebruiken tijdens de spreekbeurt. In de spreekbeurtkoffer vind je veel informatie over Scouting, en natuurlijk ook over Scouting Borculo wat je kan gebruiken om je spreekbeurt voor te bereiden. Daarnaast hebben we veel handige dingen in de spreekbeurtkoffer gestopt waarmee je kan laten zien wat wij zoal bij Scouting doen, zoals een touw zodat aan je klas kan laten zien hoe je een platte knoop maakt of een mastworp en kan vertellen waarvoor je die kan gebruiken. Ook vind je in de spreekbeurtkoffer een aantal korte activiteiten en spelletjes die je samen met je klasgenoten kan doen tijdens of na je spreekbeurt.

spreekbeurtkoffer reserveren

Je kan de spreekbeurtkoffer reserveren bij de leiding van jouw leeftijdsgroep. Zij zorgen er dan voor dat je op de afgesproken datum na de opkomst de spreekbeurtkoffer mee kan nemen. Zij spreken ook met jou af wanneer je de spreekbeurtkoffer weer in gaat leveren. Omdat er van alles in de spreekbeurtkoffer zit is het niet echt handig is om de deze mee te nemen op de fiets, daarom raden wij jou aan om je ouders mee te nemen als je de spreekbeurtkoffer mee gaat nemen naar huis.

spreekbeurtpakket

In de spreekbeurtkoffer zitten ook een aantal folders en stickers die je uit kan delen aan je klasgenoten. Om te voorkomen dat je niet voldoende hebt om uit te delen is het raadzaam om wel zelf de spreekbeurtmap van Scouting Nederland te bestellen bij de ScoutShop. Er is een spreekbeurtmap voor de Welpen en een voor de Scouts.

 

spreekbeurt badge (welpen)

De Welpen kunnen ook een mooie spreekbeurtbadge verdienen. De aanvraagkaart zit ook in het spreekbeurtpakket van Scouting Nederland, maar je kunt hem ook  downloaden op onze website. Laat je juf of meester de spreekbeurt antwoordkaart invullen en stuur hem terug naar Scouting Nederland. Zij zetten je cijfer op de spreekbeurt website van Scouting Nederland en als beloning voor het houden van je spreekbeurt over Scouting krijgt je van Scouting Nederland een mooie spreekbeurt badge voor op je Scoutfit toegezonden.

downloads voor je spreekbeurt

Als jullie een Digibord hebben op school en je mag je spreekbeurt ook laten zien op het digibord dan hebben wij voor jou alvast een handige PowerPoint presentatie gemaakt die je zelf verder in kan vullen met de informatie over jouw spreekbeurt daarnaast vind je ook andere documenten voor jouw spreekbeurt.

 

Je kan tijdens jouw spreekbeurt ook foto’s laten zien, of deze in je PowerPoint presentatie zetten. Hiervoor hebben wij een bestand gemaakt met foto’s die je in je spreekbeurt kan gebruiken. Wil je nog extra foto’s hebben van jouw leeftijdsgroep vraag dan de leiding van jouw leeftijdsgroep om extra foto’s.

Heel veel succes met je spreekbeurt!

 

Meer over:

laatste nieuws

scouting borculo splitst welpen groepen …

15-09-2016 2016

Waar de meeste Scouting groepen een Welpen groep hebben met jeugdleden van zeven tot en met elf jaar heeft Scouting Borculo gekozen om deze leeftijdsgroep op te splitsen. Met ingang...

zompendag

21-10-2015 2015

Tijdens de Zompendag op zondag 4 oktober heeft Scouting Borculo op deze stralende najaarszondag verschillende Scouting activiteiten georganiseerd voor kinderen in de Spoorstraat in Borculo. Naast een door Scouting Borculo...

welpen jongens waterspelletjes

28-06-2015 2015

Afgelopen zaterdag stonden er waterspelletjes op het programma van de welpen jongens. Na een potje flessenvoetbal gingen we buikschuiven. Met een grote aanloop op een met zeep ingesmeerde baan op...