Laat je uitdagen! Scouting Borculo

A+ A A-

scouting uniform

scoutfit jouw scouting uniform
Het Scouting uniform is de kleding die we dragen tijdens een opkomst. Het Scouting uniform bestaat uit de Scouting blouse en de das van onze Scouting groep. Elke leeftijdsgroep (speltak) heeft een eigen kleur blouse. Zo is de ScoutFit blouse van de Bevers rood, hebben Welpen Jongens en Welpen Meisjes een groene ScoutFit blouse, Scouts een bruine ScoutFit blouse en Explorers een rode ScoutFit blouse. Onze das is bruin en op de das staat het logo van Borculo.

wanneer koop je het uniform

Als je een tijdje lid bent dan wordt je geïnstalleerd en draag je het Scouting uniform. Een nieuw uniform kun je kopen via de leiding van jouw leeftijdsgroep. Wij bestellen via het secretariaat regelmatig centraal bij Scouting Nederland. Geef bij het bestellen door welke maat je nodig hebt. Verder koop je een aantal insignes. We hebben ook een eigen das deze heb je in bruikleen van de groep hiervoor betaal je borg. Voor een overzicht van de kosten voor het Scouting uniform kun je kijken op de wat kost scouting pagina.

Je kan natuurlijk ook zelf via de ScoutShop je uniform en de insignes kopen (informeer bij de leiding wat je nodig hebt) De das kun je bestellen via de leiding van je leeftijdsgroep. Je kan ook even langs gaan bij de ScoutShop in de buurt. Misschien wil je liever een gebruikt uniform kopen. Informeer dan even bij de leiding van jouw leeftijdsgroep of zij weten of iemand nog een gebruikte blouse heeft. Als je niet alles over kan nemen laat dan op tijd weten aan de leiding wat je nog moet hebben zodat het besteld kan worden!

insignes en waar zitten ze op je uniform

Op je blouse zitten een aantal insignes. Zo hebben we een eigen Scouting Cycloongroep Borculo naambandje (op je rechtermouw) zodat iemand van een andere groep kan zien van welke Scouting groep je lid bent, installatie insigne (linker borstzak) zodat iedereen kan zien dat je geïnstalleerd bent en een speltak insigne (rechter borstzak) zodat iedereen kan zien bij welke leeftijdsgroep (speltak) je zit. Soms krijg je insignes tijdens een kamp of een speciale activiteit deze insignes draag je op je rechtermouw onder het groepsnaambandje. Andere insignes die niet van onze groep zijn bijvoorbeeld insignes van Scouting Nederland draag je op je linkermouw.

Wist je dat de Scout Fit blouse gemaakt is van sneldrogend en vuilafstotend materiaal en ook nog eens lekker zit?

Koop je liever een gebruikte Scouting blouse? Neem dan contact op met de teamleider van de leeftijdsgroep en vraag naar de mogelijkheden.

Meer over:

laatste nieuws

scouting borculo splitst welpen groepen …

15-09-2016 2016

Waar de meeste Scouting groepen een Welpen groep hebben met jeugdleden van zeven tot en met elf jaar heeft Scouting Borculo gekozen om deze leeftijdsgroep op te splitsen. Met ingang...

zompendag

21-10-2015 2015

Tijdens de Zompendag op zondag 4 oktober heeft Scouting Borculo op deze stralende najaarszondag verschillende Scouting activiteiten georganiseerd voor kinderen in de Spoorstraat in Borculo. Naast een door Scouting Borculo...

welpen jongens waterspelletjes

28-06-2015 2015

Afgelopen zaterdag stonden er waterspelletjes op het programma van de welpen jongens. Na een potje flessenvoetbal gingen we buikschuiven. Met een grote aanloop op een met zeep ingesmeerde baan op...