Laat je uitdagen! Scouting Borculo

A+ A A-

installeren als scout

Installeren als scout
Als je een tijdje lid bent dan wordt je geïnstalleerd. Vanaf dat moment mag je het complete Scouting uniform dragen. Het installeren is een groot feest. Bij de Bevers en de Welpen Jongens en Welpen Meisjes mogen je vader, moeder, broertje(s), zusje(s) opa en oma komen kijken. Je zegt de belofte op (of mag hem nazeggen van de leiding), krijg je insignes opgespeld en de das om en vanaf dan ben je een echte Scout!

voor het installeren

Voordat je geïnstalleerd wordt moet je natuurlijk al een Scouting uniform hebben. Het uniform bestaat uit de Scouting blouse (Scout Fit), insignes en de Scouting Borculo das. Op de informatie pagina over het Scouting Uniform kun je veel informatie vinden over het uniform.

wet en belofte

Van je speltakleiding krijg je een briefje mee. Op het briefje staat wanneer je geïnstalleerd wordt en staat de belofte. Deze zeg je op tijdens het installeren, als je het nog niet zo goed kan onthouden dan mag je het natuurlijk ook nazeggen. Elke speltak heeft zijn eigen belofte waarin je beloofd een goede Scout te zijn. Hieronder staat de belofte voor een Welp maar als je Welp vervangt door Scout dan heb je de belofte voor de Scouts. Als je gelooft dan kan mag je met de hulp van god opzeggen.

Ik beloof (met de hulp van god) een goede Welp te zijn,
iedereen te helpen waar ik kan.
En mij te houden aan de welpen wet.
Jullie kunnen op mij rekenen.

tijdens het installeren

Je speltak genootjes staan in een halve kring, door de leiding die installeert wordt je naar voren geroepen. Je geeft de leiding die je installeert de linkerhand en met de rechterhand maak je een halve saluut. De linkerhand geef je omdat die het dichts bij je hart zit en je wilt als Scout natuurlijk goed zijn voor elkaar. Een halve saluut bij de Bevers en de Welpen Jongens en Welpen Meisjes maak je door je rechterhand omhoog te steken en je duim, pink en je ringvinger tegen elkaar te duwen en de andere vingers steek je in de lucht, bij de Scouts je duim en je pink tegen elkaar en drie vingers in de lucht. De speltak leiding roept dan "Groep saluut" dat betekend dat ook de andere kinderen een halve saluut maken met een rechterhand.

Daarna mag je de belofte opzeggen waarin je belooft een goede Scout te zijn. Als je de belofte niet zo goed kan onthouden dan mag je hem ook zin voor zin nazeggen van de leiding die je installeert. Als de belofte is opgezegd dan zegt de leiding die je installeert "saluut af" en mag iedereen zijn rechterhand weer omlaag doen. Na de belofte krijg je de insignes opgespeld en krijg je als laatste de das om en dan ben je helemaal compleet en geïnstalleerd als Scout! Gefeliciteerd!

 

Weet je waarom de leiding in jouw Scouting das twee knoopjes legt tijdens het installeren? Dat doen ze om te herinneren aan de Scouting wet en belofte die je hebt afgelegd tijdens het installeren.

Meer over:

laatste nieuws

scouting borculo splitst welpen groepen …

15-09-2016 2016

Waar de meeste Scouting groepen een Welpen groep hebben met jeugdleden van zeven tot en met elf jaar heeft Scouting Borculo gekozen om deze leeftijdsgroep op te splitsen. Met ingang...

zompendag

21-10-2015 2015

Tijdens de Zompendag op zondag 4 oktober heeft Scouting Borculo op deze stralende najaarszondag verschillende Scouting activiteiten georganiseerd voor kinderen in de Spoorstraat in Borculo. Naast een door Scouting Borculo...

welpen jongens waterspelletjes

28-06-2015 2015

Afgelopen zaterdag stonden er waterspelletjes op het programma van de welpen jongens. Na een potje flessenvoetbal gingen we buikschuiven. Met een grote aanloop op een met zeep ingesmeerde baan op...